Bericht van Petra

Ik ben er naar het Eiland toegegaan met 6 kwasten en literemmertjes lijnolie.

Toen ik een minuut bezig was, kwam het eerste kind al vragen of hij ook mocht verven. Na een paar minuten heb ik de laatste kwast, die ik zelf gebruikte, aan een van de kinderen gegeven en heb ik “ploegendienst” ingesteld, na 5 minuten wisselen. Wat een enthousiasme. Een van onze vrijwilligers heeft de hoge delen gedaan, de kinderen het stuk waar ze zonder te klimmen bij konden. Nu zijn de palen behoorlijk vet, maar dat trekt er wel in in een paar dagen.

De planten van Bulk krijgen om de dag water. En ze houden het, tot mijn verbazing, met al die droogte. Er komen moeders, vaders, kinderen vragen of ze kunnen meehelpen. En anders vragen wij ze om even van de banken af te komen, dat werkt ook. Ik heb gezien dat er 2 struiken doodgaan doodgaan, maar dat komt omdat er iets zwaars op terecht gekomen is. Ook delen van het ingezaaide gras komen op, met name die in de schaduw liggen. Het wordt wel erg stoffig intussen, zonder regen. Ik hoop op een paar flinke buien (snachts), maar op 1 buitje na is het nu al droog vanaf de opening.